Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Με παρατυπίες η στελέχωση του ΚΠΕ Μακρινίτσας




Με ευθύνη της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ( Μακρινίτσας, Κισσάβου-Ελασσόνας, Μουζακίου και Περτουλίου-Τρικαίων) δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με τις νέες παιδαγωγικές τους ομάδες.
Η Υπουργική απόφαση όριζε ότι «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι 26/8/11 και να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα στους ενδιαφερόμενους, στις υπηρεσίες τους και στη Διεύθυνση Σ.Ε.Π.Ε.Δ του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. μέχρι τις 29/8/11». Και πολύ σωστά όριζε η απόφαση ημερομηνίες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να μη δημιουργηθεί αναταραχή στις σχολικές μονάδες με τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.
Αλήθεια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί κωλυσιεργούν; Η διαδικασία ακόμη συνεχίζεται, μιας και οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας κλήθηκαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στη Λάρισα για να περάσουν από τη διαδικασία της συνέντευξης. Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας είχαν κληθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Μήπως οι παρατυπίες που έγιναν στην όλη διαδικασία, που αφορούσε στην ενημέρωση και το χρόνο διεξαγωγής της συνέντευξης για την Α/θμια, λειτούργησε στη λογική "ας μη βιαζόμαστε, όλα θα ξεχαστούν με την πάροδο του χρόνου";
Η σκέψη, που σε κάθε σώφρονα εκπαιδευτικό γεννιέται, είναι πως η μετακίνηση 21 εκπαιδευτικών στα Κέντρα θα φέρει αναστάτωση στις σχολικές μονάδες. Ποια είναι η παιδαγωγική ευαισθησία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Κ. Πράντζου-Κανιούρα ;
Σε περίοδο που κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι περνούν σε εφεδρεία, πώς η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας παραμένει στη θέση της, αν και παραβιάζει υπουργικές αποφάσεις και αρνείται να απαντήσει σε αιτήματα υφισταμένου της, όταν η νομοθεσία επιβάλλει να δώσει απάντηση;
Ως πότε οι έχοντες πολιτικές πλάτες, θα ναι στις δικές μας πλάτες και θα αυθαιρετούν;
Ως εκπαιδευτικός που εργάστηκε από το 2002 έως και τον Αύγουστο του 2010 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, ενδιαφέρθηκα εκ νέου να υποβάλω αίτηση για να συμμετάσχω στη διαδικασία επιλογής, μόλις πληροφορήθηκα τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεση βιογραφικού, ώστε να εξαχθούν τα μετρήσιμα μόρια και συνέντευξη ενώπιον υπηρεσιακού συμβουλίου.
Το παράδοξο είναι πως δεν ενημερώθηκα εγκαίρως υπηρεσιακά για τα μετρήσιμα μόρια και την ημερομηνία συνέντευξης. Δεν αναρτήθηκε πίνακας, με τα μετρήσιμα μόρια Υποψηφίων για τα ΚΠΕ Θεσσαλίας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπως όριζε η εγκύκλιος και δεν τηρήθηκαν οι ημερομηνίες για ενστάσεις.
Με βάση την απόφαση AΔΑ: 4ΑΣΦ9-ΚΜΟ της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης δινόταν 5 ημέρες για ενστάσεις, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν τηρήθηκε. (Με βάση την ηλεκτρονική παραλαβή του εγγράφου από τη Δ/νση Α/θμιας Μαγνησίας τελευταία ημέρα ήταν η Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και με βάση την ημερομηνία πρωτοκόλλου η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2011). Επομένως ημέρα συνέντευξης δε θα μπορούσε να οριστεί πριν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και όμως πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Την ημερομηνία αυτή αδυνατούσα να παρευρεθώ, μιας και βρισκόμουν για οικογενειακούς λόγους στην Κρήτη. Αν και ζήτησα με αίτημά μου να εξεταστώ άλλη ημέρα, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Το αποτέλεσμα, αν και ήμουν στον πίνακα δεύτερος σε μετρήσιμα μόρια, ήταν να βρεθώ τελικά εκτός του πίνακα.
Με έγγραφό μου προς το ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας, στις 15 Σεπτεμβρίου, ζήτησα να μου δοθούν εγγράφως απαντήσεις στα ερωτήματα που έθετα. Δυστυχώς ακόμη περιμένω απάντηση.
Διερωτώμαι με ποιον τρόπο τελικά θα πάρω απαντήσεις; Κάνοντας κατάληψη στο γραφείο της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ή καταφεύγοντας στη δικαστική οδό;
Η αγανάκτηση γίνεται δυστυχώς θυμός και οργή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: