Η λίστα ιστολογίων μου

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ταξιδεύοντας στο χρόνο μέσα από την Τέχνη


Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Εργαστήριο Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης Π.Τ.Π.Ε οργάνωσε Βιωματικό Εργαστήρι, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, ως παράλληλη εκδήλωση της Έκθεσης «Ταξιδεύοντας στον Χρόνο μέσα από την Τέχνη».


Η έκθεση παρουσιάζει έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι που οργάνωσε και επιμελήθηκε η εικαστικός Χριστίνα Νάκου κατά τα έτη 2010-11 με θέμα «Μια διαδρομή μέσα στον κόσμο της Τέχνης και της Ιστορίας».
Η διαδρομή που ακολούθησαν τα παιδιά μέσα στην  Ιστορία της Τέχνης ξεκίνησε από τα Προϊστορικά Σπήλαια και,  με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως την Αρχαία Αίγυπτο, τη Μινωική Κρήτη, την Αρχαία Ελλάδα, τον Ελληνιστικό Κόσμο, το Βυζάντιο αλλά και την Κίνα, την Ινδία, τον Αραβικό Κόσμο, έφτασε μέχρι τον Holbein  και τους Ολλανδούς ζωγράφους και ολοκληρώθηκε με την Ανακάλυψη του Νέου Κόσμου από τους Ευρωπαίους, που επιβεβαίωσε την σφαιρικότητα της γης.



Στο Βιωματικό Εργαστήρι δόθηκε η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές να δημιουργήσουν τις δικές τους "βραχογραφίες".


Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: