Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου στο σχολείο μας…


Από τα μέσα του Μάρτη η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου επισκέπτεται το σχολείο μας για να δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες μία σειρά πινάκων με θέμα τις 4 εποχές.
Εδώ και αρκετά χρόνια οι πράσινοι πίνακες, όπου γράφαμε με την κιμωλία, έδωσαν τη θέση τους στους άσπρους πίνακες μαρκαδόρου.
Οι πράσινοι πίνακες άφησαν  τις αίθουσες διδασκαλίας. Έχασαν τους φίλους τους, την κιμωλία και το σφουγγάρι κι έπαψαν για πάντα να δέχονται  στην επιφάνειά τους λέξεις  και αριθμούς. Αναρτηθήκαν στους διαδρόμους του σχολείου και απέκτησαν νέα χρήση, ως πίνακες ανακοινώσεων ή ταμπλό  που φιλοξενούν φωτογραφίες της σχολικής ζωής και έργα μαθητών.
Ήρθε η ώρα οι πέντε από τους δέκα να αλλάξουν μορφή.  Θα δεχτούν χρώματα και σχήματα και θα μετατραπούν  από μικρούς «ζωγράφους» και με την καθοδήγηση της Αγγελικής Κούρκουλου σε μοναδικά έργα τέχνης.
Ο πρώτος πίνακας, με θέμα την άνοιξη, είναι έτοιμος. Ακολουθεί το καλοκαίρι…
Ευχαριστούμε τη ζωγράφο Αγγελική Κούρκουλου για την εθελοντική της προσφορά. Είναι ένα δώρο αγάπης προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και συνάμα μια διδακτική και μαθησιακή διαδικασία που κάνει τα παιδιά κοινωνούς της Ζωγραφικής Τέχνης.

Τα στάδια του έργου:

Ο πράσινος πίνακας - ταμπλό με φωτογραφίες -

Η προετοιμασία της επιφάνειας...

Μίξη χρωμάτων...

Οι πρώτες πινελιές...

Το φόντο είναι έτοιμο...
Τα βουνά σχηματίζονται...

Τα δέντρα τώρα έχουν σειρά...


Έτοιμα και τα δέντρα...
Μαθήτριες της Γ' τάξης...

Τα δέντρα ανθίζουν...


 Λίγο πριν το τέλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: