Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

 
 

«Εκείνος που δεν έχει Χριστούγεννα μέσα στην καρδιά του, δε θα τα βρει ποτέ κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο».
Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού. Είναι γιορτή χαράς και αγάπης.
Δεν αρκούν τα χρωματιστά στολίδια και λαμπιόνια, τα παιχνίδια, τα δώρα και οι βόλτες για να μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους.
Χριστούγεννα είναι να προσευχηθούμε για να υπάρχει  ειρήνη και δικαιοσύνη σ’ όλο τον κόσμο και να αναδειχτούν οι πανανθρώπινες αξίες.
Χριστούγεννα είναι να θυμηθούμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, που χρειάζονται την βοήθειά μας.
 
Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου συμμετείχαν σε μία σειρά δράσεων πολιτισμού και αλληλεγγύης. Συμμετείχαν σε εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Ιωνίας και στο Μουσείο Τσαλαπάτα.
Η Ε2 έγραψε ένα θεατρικό δρώμενο και το παρουσίασε στις εκδηλώσεις του Δήμου στην πλατεία Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως η προσοχή μας δε θα πρέπει να εστιάζεται στο γιορτινό τραπέζι και στα δώρα αλλά να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την αλήθεια του κόσμου.
Οι τάξεις Β΄, Γ΄, Ε1 και Στ οργάνωσαν χριστουγεννιάτικη γιορτή προβάλλοντας τη λαϊκή μας παράδοση. Παρουσιάστηκαν επίσης θεατρικά δρώμενα που αναφέρονταν στους καλικάτζαρους, στον Αη Βασίλη, τους δώδεκα μήνες και την κρίση που βιώνουμε.
Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα τα οποία προσφέρθηκαν στο σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Βόλου, και σε οικογένειες της περιοχής. Επίσης και φάρμακα που δόθηκαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Μητρόπολης.
Ομάδα μαθητών, επισκέφτηκε τις «Άσπρες Πεταλούδες» όπου είπε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στο Ίδρυμα  προσφέρθηκαν  κουτιά με γάλα μακράς διάρκειας για να μεγαλώσει το ξεχωριστό «χριστουγεννιάτικο δέντρο» που σχηματίζεται με τα κουτιά αγάπης και προσφοράς των συμπολιτών μας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές εύχονται σε όλους καλές γιορτές.
 

Μαθητές της Α΄μας λένε τα κάλαντα...
 
 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο Μουσείο Τσαλαπάτα...
 
Στολίδια με πηλό...



Στο Ίδρυμα "Άσπρες Πεταλούδες" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: