Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Χριστούγεννα…με Τέχνες» στη Ν. Ιωνία


 

  Η Δημοτική Κοινότητα Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Διεύθυνση  Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, οργανώνει την Παρασκευή 28 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας την εκδήλωση «Χριστούγεννα…με Τέχνες».
  Η μουσικοεικαστική ομάδα «Κόκκινη Κλωστή…Χρώματα & Μουσική» θα παρουσιάσει το παραμύθι του Κώστα Μάγου «Το μακρύ ταξίδι του Αιμίλιου». Γιατί ο Αιμίλιος, ένα συνηθισμένο σαλιγκάρι, παίρνει την απόφαση να ανέβει στο ψηλό βουνό; Ποια συμβουλή του δίνει ο τυφλοπόντικας και τι κρύβει η συνάντηση με την αλεπού; Με ποιον μοιράζεται το ταξίδι και τι εκπλήξεις τους επιφυλάσσει η διαδρομή; Θα καταφέρει τελικά ο Αιμίλιος να πετύχει το σκοπό του;
  Μια ιστορία για την αξία της προσπάθειας, τη δύναμη της υπομονής και τη χαρά της συντροφικότητας για μικρούς αλλά ιδιαίτερα για όλους εμάς, τους μεγάλους.
  Ζωγραφική: Αγγελική Κούρκουλου, Μουσική: Παναγιώτης Μπερλής και Αφήγηση: Τσιμπλούλης Γεράσιμος.
  Στη συνέχεια η Ε΄2 τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι» σε κείμενο των μαθητών/τριών. Η διδασκαλία και η επιμέλεια  της  παράστασης είναι της Χριστίνας Σαλταπίδα, θεατρολόγου του Σχολείου.
  Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πλούσια εδέσματα είναι έτοιμο και περιμένει την οικογένεια και τους καλεσμένους. Τα παιδιά προσμένουν ακριβά δώρα…
«Σταματήστε! Δεν είμαστε μόνοι μας! Μαμά, μπαμπά ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε! Δείτε την αλήθεια του κόσμου και ακούστε την ανάσα του. Κάτι έχει να σας πει…» φωνάζει η Νεφέλη…
  Η εκδήλωση θα κλείσει με Ε΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου «Π. Κατσιρέλος» που θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με υπεύθυνη την Κωνσταντίνα Καραφέργια, μουσικό του Σχολείου.
  Παράλληλα στο εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα υπάρχει έκθεση χριστουγεννιάτικων έργων που έγιναν από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με υπεύθυνη τη Μολυβία Πόρποδα, εικαστικό του Σχολείου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: