Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ημέρα Παιδικού Βιβλίου...


2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου



 

 Σήμερα στο σχολείο μας ήρθε ο συγγραφέας Κώστας Μάγος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.
Ο συγγραφέας  απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών που αφορούσαν τα παιδικά του χρόνια και την ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.
Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία.  Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρώτο του βιβλίο είναι "Το μυστικό της θάλασσας".


Μαθητές της Ε1 παρουσίασαν απόσπασμα του τελευταίου του βιβλίου "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους".
"Στο μικρό πευκόδασος, στην άκρη της μεγάλης πόλης, όλοι γνώριζαν τον Τζικιτζίκ. Μερικοί έλεγαν πως ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, κι άλλοι πάλι πως ήταν μόνο ένας μεγάλος φωνακλάς. Όμως, ό,τι κι να ήταν, ο Τζικιτζίκ ο τζίτζικας, κάθε καλοκαίρι ξεσήκωνε όλο το δάσος με το τραγούδι του. Ξεκινούσε να τραγουδά με την ανατολή και σταματούσε μετά τη δύση του ήλιου..."Ο τζίτζικας Τζικιτζίκ, σ’ αυτή τη νέα ιστορία του Κώστα Μάγου, θα καταλάβει πως πέρα από τη χαρά του να τραγουδάς μόνος σου, μπορείς να βρεις χαρά ακούγοντας το τραγούδι των άλλων. Και πως αν ενωθούν σε μια φωνή, τα πολλά, διαφορετικά μας τραγούδια, το αποτέλεσμα ίσως είναι "... το πιο πρωτότυπο, το πιο ξεχωριστό τραγούδι του κόσμου.
Μια ιστορία με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: