Η λίστα ιστολογίων μου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Πράσινα γράμματα" στο Δήμαρχο του Βόλου...


5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σκέψεις και προβληματισμοί μαθητών του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και τον προβληματισμό που είχαν οι μαθητές/τριες  κατά την ώρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μελετώντας το κεφάλαιο «Αγώνες για να προστατέψουμε το περιβάλλον (πλάση)», εντόπισαν προβλήματα και  καταθέτουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους στον Δήμαρχο της πόλης και στον Τοπικό Τύπο.
Οι μικροί αναδεικνύουν προβλήματα, επισημαίνουν παραλείψεις, σημειώνουν λανθασμένες πρακτικές αλλά  και προτείνουν λύσεις.
Εμείς οι μεγάλοι πότε θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά και στην πόλη; Πότε θα πούμε, πως η προστασία του περιβάλλοντος  είναι και δική μας υπόθεση;
Ο δάσκαλος της Ε2 τάξης

του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου

Τσιμπλούλης Γεράσιμος

 
Το περιβάλλον έχει δημιουργηθεί από το Θεό για να το προστατεύουμε. Κάθε φορά που οι δραστηριότητες των ανθρώπων διαταράσσουν την ισορροπία της φύσης, εκείνη αντιδρά με δραματικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι κόβουν τα δέντρα, η γη δεν μπορεί να συγκρατήσει το νερό της βροχής και δημιουργούνται πλημμύρες.
Ακόμα κι αυτοί που πετάνε ένα χαρτάκι στις ακτές και στα δάση έχουν μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ιωάννα Σιάρρα

 
Με ενοχλεί να βγαίνω έξω από το σπίτι μου και να βλέπω σκουπίδια δίπλα στους κάδους.
Θα ήθελα τα παιδιά και οι μεγάλοι να μην πετάνε κάτω τα σκουπίδια, ούτε να τα αφήνουμε έξω από τους κάδους.

Θανάσης Νικολόπουλος

 
Κύριε Δήμαρχε,
ο Βόλος υποφέρει από τα σκουπίδια. Τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα πάρκα έχουν παντού σκουπίδια. Κάντε κάτι!

 Δημήτρης Διαμαντής

 
 Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι στο σχολείο μας δεν έχουμε κάδο ανακύκλωσης. Τα πετάμε όλα τα σκουπίδια στον ίδιο κάδο, ενώ θα μπορούσαμε να τα ξεχωρίζουμε.
Επίσης θα σας παρακαλούσα, να ζητήσετε από την υπηρεσία πρασίνου να φυτέψει μερικά δέντρα στο σχολείο μας, για να μας προστατεύουν από τον ήλιο.

Βίβιαν Ρίζου

 
  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
όταν πηγαίνω στο σχολείο περνάω από το πάρκο της γειτονιάς μου που είναι πνιγμένο στα χόρτα και στα σκουπίδια. Από όπου και να περάσω τα χόρτα έχουν γίνει δάσος. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα και ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει και τα παιδιά πηγαίνουν στο πάρκο.
          Βάσω Σπανού

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
κάθε μέρα όταν περνάω από δρόμους βλέπω πάρα πολλά σκουπίδια. Αυτό με προβληματίζει για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον. Εμένα αυτό με ενοχλεί και με στεναχωρεί.
Για να πάψει αυτή η κατάσταση, προτείνω ο Δήμος να τοποθετήσει περισσότερους κάδους και τα απορριμματοφόρα να περνάνε πιο τακτικά.
Επίσης θα μπορούσατε να βάλετε αφίσες στους δρόμους, που να λένε « όχι σκουπίδια στους δρόμους, πετάξτε τα στους κάδους απορριμμάτων».
Αλέξανδρος Μπακόλας

  
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
χθες το απόγευμα είχα πάει με τους φίλους μου στο πάρκο της γειτονιάς μου και είδα την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Θα σας παρακαλούσα να δώσετε λύση στα παρακάτω προβλήματα.
Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι περνάνε μέσα στο πάρκο μηχανάκια. Πρέπει να ελέγχεται το πάρκο από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα παγκάκια είναι παλιά και χαλασμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καθίσουμε.
Το χόρτο είναι μεγάλο κι έτσι τα παιδιά δεν μπορούνε να παίξουν.
Θα σας παρακαλούσα, να έρθουν οι εργάτες του δήμου και να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο πάρκο.
Με εκτίμηση
                                                                 Χρυσούλα Βέτσικα

 

 Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
αν και είναι λίγα τα χρόνια που κατοικώ στο Βόλο, πολλές είναι οι φορές που εντοπίζω προβλήματα που ενοχλούν τους συνανθρώπους μας.
Το πρωί όταν πηγαίνω σχολείο εντοπίζω πολλά σκουπίδια μα και αδέσποτα σκυλιά.
Στη γειτονιά μου υπάρχουν πολλά οικόπεδα τα οποία δε φροντίζονται. Τα χόρτα είναι υπερβολικά ψηλά και υπάρχει κίνδυνος κατοικίας φιδιών μέσα σε αυτά τα οικόπεδα.
Δε ρίχνω τις ευθύνες πάνω σας, αλλά σαν κεφαλή αυτής της πόλης να βάλετε το χεράκι σας.
Να βάλετε ανθρώπους να μαζέψουν τα αδέσποτα και να τα πάνε στη Φιλοζωική ή στο κτίριο της Κάπουρνας το οποίο φιλοξενεί αδέσποτα και τα στειρώνει.
Να στείλετε σημείωμα στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων για την κοπή των χόρτων.
Θα παρακαλούσα τους κατοίκους του Βόλου να είναι πιο προσεκτικοί, όταν πάνε να ρίξουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων. Να μη βγαίνουν τα μισά σκουπίδια έξω και τα άλλα μισά μέσα στον κάδο.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι νοιάζονται για την πόλη μας και το δείχνουν τηρώντας τους νόμους και παίρνοντας μέρος σε εκδηλώσεις καθαρισμού της πόλης μας.
Στέλιος Πούλιος

 
  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω και να σας προβληματίσω για τα εξής ζητήματα:
Η πόλη μας δεν είναι και τόσο καθαρή όσο η πόλη της Λάρισας που την επισκέπτομαι συχνά. Γιατί αυτό;
Ο Ν. Μαγνησίας φημίζεται για τα πηγαία νερά του. Γιατί όμως δεν κάνουμε μια προσπάθεια να το εκμεταλλευτούμε;  Γιατί το νερό της βρύσης στο Βόλο δεν είναι τόσο κατάλληλο για πόση κι έτσι οι πολίτες αναγκάζονται να πίνουν εμφιαλωμένο;
Γιατί αφήνουμε τους Λαρισαίους να πετούν τα απόβλητά τους στη λίμνη Κάρλα;
Όπως και στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορούνε τα αυτοκίνητα μονά-ζυγά, έτσι και στο κέντρο του Βόλου να κυκλοφορούνε μονά-ζυγά, ώστε μα μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Εγώ σαν μικρό κορίτσι σε ποιο πάρκο να πάω να παίξω, όταν παντού υπάρχουν αδέσποτα και κόπρανα; Γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι;
Θα ήθελα από εσάς, που είστε ο ανώτερος της πόλης, να δώσετε λύση στα λίγα από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Βόλου.
Με εκτίμηση
                                                                 Θωμαή Πολυχρόνη

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
όταν σχολάω από το σχολείο και πάω σπίτι μου βλέπω πολλά σκουπίδια  τα οποία και μυρίζουν πολύ άσχημα.
Εγώ θα πρότεινα να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για να μην πετάνε τα σκουπίδια  στο περιβάλλον.
Επίσης πολλές φορές βλέπω πολλές λακκούβες στους δρόμους με κίνδυνο να πέσουμε μέσα σ’ αυτές. Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα ο δήμος να φτιάξει τις λακκούβες.
Μαρία Καλκίμη

 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ο Θεός χάρισε στον άνθρωπο ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον, ώστε να ζήσει τη ζωή του αρμονικά με τη φύση. Έχω όμως εντοπίσει κάποια προβλήματα.
Όταν πάω να παίξω με τους φίλους μου στο πάρκο, βλέπω παντού σκουπίδια, όπως χαρτιά, μπουκάλια, σακούλες, κουτιά από αναψυκτικά και κουτιά από τσιγάρα. Αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ, γιατί όλα είναι χάλια και ακατάστατα.
Έχω δει πολλά παιδιά και πολλούς μεγάλους να πετάνε σκουπίδια κάτω γιατί βαριούνται να πετάξουν το σκουπιδάκι τους μέσα στον κάδο.
Έτσι, αντί να έχουμε μια καθαρή χώρα, έχουμε μια βρώμικη και απολίτιστη χώρα.
Σταύρος Τσάτσης

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: